Veel surfplezier namens Etherpiraten.com !!

Impressie: Een dagje naar de Telstar studio’s Door Jukeboxje 07-01-2009

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

 

Er was mij al een tijdje geleden toegezegd dat ik eens een dagje op visite mocht komen in het mekka van de piratenmuziek oftewel B.M.I. Benelux Music Industries, beter bekend als de Telstar studio’s in Weert.

Zelf verzamel ik al vanaf mijn 4 e jaar Telstar platen, later is alles wat met Telstar te maken had mij gaan bekoren, niet alleen de platen maar ook verdere Telstar artikelen, maar in het hol van de leeuw, was ik nog nooit geweest.

Vandaag was het dan zover, na eerst ruiten schoon te krabben na 21 graden vorst vertrok ik om 08.45 uur richting Weert.

Na daar te zijn aangekomen, was er koffie waarbij ik kennis kon maken met Mayke, een jarenlange steun en toeverlaat van de firma Hoes.

Ook Fred Limpens, Theo Steijvers, en een zekere Leike waren aanwezig, helaas waren Adri-Jan en Johnny Hoes zelf niet daar.

Na de koffie, gaf Fred de rondleiding door de studio’s, Fred al vanaf de jaren 60 werkzaam bij Telstar kon boeiend vertellen over hoe het eraan toe ging met opnames, en ook over de artiesten van vroeger.

Wat betreft de studio’s was er een analoge studio.

en een digitale waar op 100 sporen opgenomen kon worden.

Ook interessant was het om te zien hoeveel masterbanden er in het Telstar archief zaten, je kreeg er gewoon koude rillingen van als je die muziek zag op al die banden, waarbij er liedjes waren van bekende groepen die ik nog nooit gehoord had.

Nadat ik de studio’s verder gezien had ging het richting hal waar vroeger de platen perserij gevestigd was, helaas gaf de hal een mistroostige aanblik.

De immens grote hal waar vroeger een galvanostraat, drukpersen, hoezen drukkerij gevestigd waren, waren compleet leeg.

Als je dan aan een leuk Telstar singeltje denkt, en dat die ooit in deze hal geboren is, word je weemoedig bij deze aanblik.

Ook leuk was het vroegere magazijn, dit was geschikt om een indoor autocross te houden zo groot.

Nadat we dit gezien hadden stond de koffie met vlaai klaar, maar niet voordat we langs het platen archief waren gelopen, waar de firma Telstar van alle platen nog één exemplaar heeft, als die deuren open gaan loopt het water in je mond, en ben je de zin in koffie vergeten.

Tijdens het koffie drinken en het lekker stuk vlaai wat we te danken hadden aan de stagiaire die jarig was ( ben helaas de naam vergeten, mijn excuses ) kwam opname technicus Ron Lieberton ook binnen.

Ron zou na de koffie nogmaals de studio laten kijken maar dan in werking.

Terwijl we hierop wachten kwam Math Dijckmans een van de Teddyboys ook nog even binnen wandelen, waarna zich een leuk gesprek ontstond.

Hierna heeft Ron mij de studio nog in werking laten zien, waarna we aan het einde van de rondleiding kwamen.

 

Hierbij wil ik Mayke- Fred-Theo –Ron – Stagiare(??) – Leike en natuurlijk Johnny en Adri – Jan Hoes hartelijk bedanken voor de ontvangst.

Het was voor mij als Telstar verzamelaar een geweldige dag die me nog heel lang bij zal blijven.

En laten we hopen dat er nog vele vele hits bij jullie uit de studio’s mogen komen.

Voor meer foto's van deze impressie kunt u kijken in het fotoalbum

Namens EPC willen we Chris Jukeboxje bedanken voor deze wederom prachtige impresssie.